Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

logo

...een sponsor.

tenzin chukitTenzin Chukit, geboren in 2011

Tenzin groeide op bij haar oma omdat haar ouders zijn gescheiden.Ze heeft een jonger zusje en zij is nu de jongste non in het Gephel Shadrublink klooster. Ze arriveerde eind 2015 in het klooster en onderging vlak daarna inwijdings ceremonie waarbij haar haar werd afgeschoren.

 


sonam dolmaSonam Dolma, geboren in 2009

Haar ouders zijn heel arm. Haar vader is boer en haar moeder huisvrouw. Ze heeft twee oudere broers en twee oudere zussen. Haar zusjes hebben geen opleiding gehad en haar broers zijn monnik. Sonam is erg gelukkig dat ze is ingetreden in dit klooster, ze wilde dat al vanaf haar derde jaar. Ze is goed in rekenen en wil lerares worden. Haar lach is aanstekelijk en je ziet haar bijna altijd lachen.


thupten wangmoThupten Wangmo , geboren in 1993?

Thupten Wangmo komt uit Temisgam. Haar vader is politieman en haar moeder huisvrouw. Ze heeft 2 zussen en is de jongste. Ze werd non toen ze 12 jaar was vanuit haar persoonlijke keuze. Haar doel is meer studeren als Darma teacher en haar leven in dienst stellen van arme en oude mensen. Momenteel zit ze in het 10e jaar van haar opleiding in Dehradun.


tsering dolmaTsering Dolma, geboren in 1985

Tsering Dolma studeert in Kopan, Nepal aan het Khachoe Ghakyil klooster om Geshema te worden. Ze heeft haar studie bijna afgerond en zal dan een van de eerste vrouwelijke Geshema's zijn in de Tibetaanse geschiedenis. Daarna komt ze terug om docent te worden aan de nieuwe universiteit van het Gephel Shadrupling Instituut in Basgo die daar gebouwd wordt.


U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze sponsor coördinator Ingrid Foeken. U kun het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodos Bank
IBAN: NL60TRIO0390100560
BIC: TRIONL2U
DFLN in Briltil

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 21 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome