Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Misschien herinneren jullie nog dat Myra en ik begin juni 2014 met Palmo hebben gesproken over deelname van LNA-nonnen aan de training in Auroville m.b.t. het onderhoud van het 'Solar system'.

Toen kwam ook ter sprake dat het belangrijk was dat Chamba deel kon nemen. In de eerste plaats omdat ze erg technisch is aangelegd maar daarnaast wilden we haar graag een kans geven even los te komen van de al haar taken in Nyerma. Bleef over de vraag wat te doen met de verzorging van de oudste non Dolma Janskit? Ze is aan het dementeren en is inmiddels incontinent.

Palmo vond deze kans voor Chamba ook belangrijk en beloofde dat ze opvang en verzorging zou regelen. Ook medische begeleiding zou ter plekke worden geregeld. Myra en ik besloten dat DFLN de kosten op zich zou nemen.

Toen vond de Kalachakra plaats; geen geschikte tijd om iets te regelen of te bespreken. Daarna waren er Lam Rim 'teachings' in de tempel in Leh: wederom geen geschikte tijd om iets te bespreken of regelen. Toen was het eind juli en werd het tijd om Palmo nog eens te herinneren aan haar toezegging. Haar reactie was: 'Oh wat goed dat je me er aan herinnert, ik laat snel wat van me horen.' Een paar dagen later kwam een berichtje dat het mogelijk was om Dolma Janskit in een verzorgingsinstituut op te vangen. Omgerekend vroegen ze € 180. Een groot bedrag, maar we hadden nu eenmaal toegezegd.

Ik was blij dat alles, een krappe week voor Chamba's vertrek, rond was. Voor Ladakh is dat trouwens tijdig geregeld.

De volgende dag vertel ik enthousiast aan Chamba het goede nieuws. Haar reactie: 'Oh, maar dat is helemaal niet nodig hoor want ze is dan voor een paar weken bij haar familie! Het probleem is al lang opgelost!'

Fijn hoor om alles goed geregeld te hebben.......

 

Dolma Janskit
Dolma Janskit

We hebben 104 gasten online