Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Ladakh Festival 2013 een groot succes

Op 10 november jl. werd in het prachtige Jewel Heart Centrum in Nijmegen het jaarlijkse Ladakh Festival gehouden. Dit jaar bestaat de DFLN tien jaar, dus het was een mooi moment om stil te staan bij wat er in de afgelopen jaren is bereikt maar ook bij wat ons nog te doen staat.

ontvangst

Erica Terpstra nam het eerste exemplaar van het Jubileum Magazine in ontvangst, was één bonk enthousiasme met haar woorden: 'Vanochtend stond ik op, en dacht: "YES! Ik ga vandaag naar Nijmegen naar het festival. YES!' een woord dat de hele zaal met ruim honderd bezoekers al snel mee scandeerde...
Er was een uitgebreide markt met mooie voorwerpen uit Ladakh, en vrijwilligers hadden een scala aan lekkere hapjes gemaakt. De momo's, pompoensoep en zoete Ladakhse hapjes waren als snel uitverkocht.
Het thema van dit festival was 'op weg naar zelfredzaamheid'.

Erica magazine

Dorothé van der Hoeven, bestuurslid, ondervroeg het panel kritisch over de doelstelling in dit kader voor de komende jaren. Onderwerpen als, hoe bereik je dat kloosters zichzelf kunnen gaan bedruipen, hoe kijkt de maatschappij daar naar de nonnen, wat zijn de cultuurverschillen, de bekende strijkstok kwam langs, de manier om sponsors te werven voor de opleiding van de nonnen...

Er werd een film getoond over de tien jaar DFLN in Ladakh, beginnend met wat er bereikt is, en dan teruggaand naar het allereerste begin in 1995.
Nel Willekens, die zelf de bouw van een klooster in Temisgang begeleidde met de toenmalige stichting Chomo, vertelde enthousiast hoe zij dat project in drie jaar van de grond kreeg, en dat haar gelukkigste moment bestond uit de mededeling van het klooster dat het geen steun uit Nederland meer nodig had. Een voorbeeld voor de kloosters waarvoor wij ons inzetten!
Rest ons niets anders dan de opbrengst van deze dag te vermelden: bijna € 2000,00 netto! Een bedrag waarmee we ook in 2014 weer heel veel kunnen doen.

ladakh festival

Nel Willekens

We hebben 184 gasten online