Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

In de prachtige kapel van het Jan van Besouwhuis in Goirle vond het vijfde Ladakh Festival plaats. De entourage was werkelijk schitterend, en kwam de sfeer van het festival zeer ten goede. Het bleek een prachtige combinatie: een van huis uit katholieke kapel met glas in loodramen, met daarin de bonte aankleding op Boeddhistische leest geschoeid.

Zaal

Er waren ruim 130 bezoekers aanwezig tijdens het afwisselende festival: lezingen met dia’s over de nonnen, een prachtige film over met name het leven van de nonnen in Nyerma, waarin de nadruk lag op het verschil van leven en opleiding tussen nonnen en monniken, gemaakt door de Poolse filmmaakster Malgorzata Skiba. Myra de Rooy kon niet aanwezig zijn omdat die dag een enorme manifestatie plaatsvond in Amsterdam over de situatie in Tibet, waar ze vanuit haar achtergrond (International Campaign for Tibet) aanwezig moest zijn. Marlies Bosch nam het tonen van haar reisdia’s over het leven van met name nonnen in Ladakh voor haar rekening.

Klankschalen

 

Thea van Dijk leidde de Sacred Dance, waar jammer genoeg door de uitloop van workshops nauwelijks tijd voor was, en Giny ten Brummelhuis leidde een prachtige kristallen klankschaal meditatie.

Het gehele Festival bracht, mede door het benefietdiner dat door het Goirle comité was gekookt, ruim € 2500,00 op, dat ten goede komt aan de diverse projecten in Ladakh.Bloemetje

Het volgende Ladakh Festival wordt gehouden in Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk (vlak bij Dokkum) en zal plaatsvinden op 25 en 26 oktober 2008. Op 25 oktober is er eveneens een benefietdiner, waar u zich al voor kunt opgeven.

In deze galerie zal van 10 oktober tot en met 10 november een expositie plaatsvinden van de nieuwste foto’s van de laatste reis van Marlies Bosch naar Ladakh.

foto’s van het festival »top

We hebben 162 gasten online