Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Ramp Ladakh
  Foto's: Nana Ziesche

De laatste dagen wordt de DFLN herhaaldelijk gebeld door met vragen over mensen in Ladakh, die nonnen sponsoren of gewoon interesse hebben.

Allereerst: onze vice voorzitter Maria van der Westen en haar man Danny zijn terecht. Ze waren in de nacht van de ramp bij Temisgang overvallen door het noodweer, zijn een berg opgeklommen en hebben geslapen in een klooster daar. Ze hebben er daarna dagen over gedaan om liftend en lopend terug naar Leh te komen. Het was een opluchting hun stem te horen via de mobiele telefoon die tot mijn verbazing gewoon werkte.

Onze mensen in Ladakh hebben geluk gehad. Aniek Jaartsveld pendelt heen en weer tussen het klooster en guesthouse in Nyerma, waar de twee nieuwe vrijwilligers zitten en Wil Verkuil, degene die de nonnen Engelse les gaat geven. Maar in deze omstandigheden zal alles anders lopen dan gepland, dat is sowieso een gegeven in Ladakh, maar nu meer dan ooit.

De groep van Nel Willekens echter blijkt nog steeds niet compleet te zijn. We krijgen berichten dat een groepje ergens vastzit in een vallei. Ze zijn in orde maar de berichten over hoe ze daar vandaan kunnen komen zijn tegenstrijdig. De Nederlandse ambassade houdt dat in de gaten. Ze waren in Leh om te kijken welke Nederlanders nog vermist werden.

Ik werd ook gebeld door iemand uit de VS die de LNA ondersteunt: of iedereen daar okay was. Zo zijn we hier in Nederland toch een centraal punt voor informatie.

 

Nana Ziesche, die in Ladakh allerlei reizen regelt, heeft een blog, waarop ze dagelijks nieuws meldt in het Duits. Ik heb een aantal van haar actuele foto’s overgenomen op deze site, met haar toestemming, om te laten zien hoe de situatie is. Gisteravond vond een stille tocht plaats om de doden te herdenken.

Weggeslagen brug

Kolkend water

Helpende nonnen

Helpende nonnen

Voedselverstrekking

Met dank aan Nana Ziesche en kijk voor meer foto's in haar blog: www.kroeger-blog.blogspot.com

 

Er is in de media steeds sprake van Kashmir. Natuurlijk ligt Ladakh in de staat Jammu en Kashmir, maar is toch een op zichzelf staand gebied. Dat is verwarrend voor mensen die niet begrijpen waar het ligt.

We krijgen ook al verzoeken om geld voor de slachtoffers. Omdat we niet weten wie die verzoeken stuurt, gaan we daar in eerste instantie niet op in. We moeten ons als bestuur eerst beraden welke stappen daarin voor ons en onze sponsoren en donateurs de juiste zijn. Op dit moment geven toeristen in Ladakh zelf al eerste hulp door daadwerkelijk mee te helpen met het uitgraven van huizen en bezittingen. We houden u daarvan op de hoogte.

DFLN

We hebben 196 gasten online