Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Was het op de verjaardag van de Dalai Lama druk, vandaag overtrof de drukte echt alles, ik denk dat er wel 200.000 mensen waren. Alle wegen verstopt, lange stukken lopen in de brandende zon vanwege wegafsluitingen, maar uiteindelijk kwam ik met mijn perskaart redelijk snel door alles heen.

Iedereen legde 'vows' af, geloftes over vanuit je hart reageren; de Boddhisatva gelofte, waarbij je belooft goed voor anderen te zijn. Opeens zag ik dat iedereen een lapje rode stof om het voorhoofd bond, dat hoorde bij de gelofte. Daarna kwam er een gedroogd bloemetje op het hoofd.

kalachakra-10
... meer foto's

Af en toe fluisterde Chosdon: 'now meditate on emptiness' (leegheid).. om dan na een minuutje te horen: 'sister, het is al over', tot de Dalai Lama weer een nieuwe opdracht gaf voor een korte meditatie over compassie voor de medemens.

Na de ceremonie zocht ik een taxi voor de terugreis naar Leh en stapte in bij een familie uit Sikkim. Natuurlijk ontstaat er onderweg een gesprek, twee jonge dochters spraken goed Engels. Toen ik iets over de nonnen vertelde gaf de moeder mij een briefje van duizend roepies voor de oudere nonnen. De andere dame voegde daar nog eens 500 roepies aan toe…. over vertrouwen gesproken!

We hebben 153 gasten online