Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Basgo

basgo-zon1-thMet de Auroville installateurs zijn we twee dagen in Basgo geweest tijdens de installatie van de zonnepanelen. Toen de dragers voor de panelen werden gemonteerd, besloten de nonnen ook aan het werk te gaan. In de loop van de zeer hete middag werden de dragers voor de panelen op het dak gezet, dit is echt samen aan een zonnige toekomst werken!

In de middag gingen we met een groepje techneuten op zoek naar water en nu bleek dat heel Basgo een probleem heeft met de watervoorziening. Uiteindelijk werd als oplossing een ondergrondse watertank bedacht, met een ondergrondse leiding naar de keuken van het klooster.

basgo-zon5-thDe volgende dag werd er hard gewerkt om het dak zo te maken dat de panelen stabiel zouden staan. De nonnen moesten 50 zakken met aarde vullen en het dak opslepen om alles vast te zetten, later wordt daar cement overheen gegoten.

Terug in Leh hebben we 27 meter linoleum gekocht voor de keuken die nog een cementbodem heeft.

Nyerma

In Nyerma zagen de Auroville installateurs tien zonnepanelen op het dak staan. Zij adviseren de aanschaf van een AAA koelkast en LED lampen.

Vijf nonnen gaan een onderhoudstraining volgen in Auroville. De mannen zijn nu al onder de indruk van hun technisch inzicht, dus dat gaat goed komen. Ook is het een voordeel dat de vijf nonnen van drie kloosters elkaar beter gaan leren kennen, dat is goed voor de samenwerking op langere termijn.

Marlies

 

basgo-zon1basgo-zon2basgo-zon3basgo-zon4basgo-zon5basgo-zon6

We hebben 221 gasten online