Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze nieuwe sponsorcoördinator Joan Moonen. U kunt het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodosbank - IBAN NL60TRIO0390100560, t.n.v DFLN in Briltill.
BIC: TRIONL2U

Drie groepen nonnen zoeken of hebben een sponsor

1: Klooster LNA in Leh

Klooster LNA

Allereerst de nonnen van de Ladakh Nuns Association die in het nonnenklooster in Leh hun thuisbasis hebben. Een aantal van hen is inmiddels bezig met studies in Dharamsala en andere gebieden buiten Ladakh, zoals de studie om Geshema te worden. Dat is een doctorsgraad in de boeddhistische filosofie om hoger boeddhistisch onderricht te kunnen geven.  Ook leidt dit klooster nonnen op tot amchi: Tibetaans arts. We vragen 300 euro per non per jaar van onze sponsoren voor kleding, studie en levensonderhoud.

Zoekt een sponsor » Heeft een sponsor »

 

2: Klooster Chattnyanling in Nyerma (vlakbij Thiksey)

Nyerma nonnen

De DFLN bouwde in 2004 een nieuw nonnenklooster vlak bij Thiksey, allereerst voor oudere nonnen. Van september 2015 tot en met 2018 woonden er ook vijf jonge meiden, allen afkomstig uit veraf gelegen gebieden, waar geen goed onderwijs te volgen is. Zij zetten hun studie in Dharamsala voort. Voor de oudere nonnen zoeken we nog sponsoren. Voor 200 euro per jaar kunt u een oudere non steunen in haar levensonderhoud, medicijnen, bril, gehoorapparaten, looptoestellen, enz. Het inkomen van het guesthouse bij het klooster dat te bezoeken is tussen mei en oktober genereert een deel van het inkomen van het klooster.

Zoekt een sponsor » Heeft een sponsor »

 

3: Klooster Gephel Shadrubling in Basgo

Gephel klooster

De derde groep nonnen woont in het Gephel Shadrubling klooster in Basgo en Sabu (in de winter). De meiden krijgen hier intern onderwijs van nonnen die het klooster leiden en twee geshes (leraren Boeddhistische filosofie) en een lerares Engels. Dit klooster mag in de toekomst een hogere opleiding verzorgen voor gevorderde studies in het boeddhisme. De kinderen en de leiding hebben elk 300 euro per jaar nodig voor al hun uitgaven. Vanaf 2018 wonen er ook 12 leken meisjes in dit klooster. Zij bezoeken de lokale school en de DFLN zoekt ook voor hen sponsoren die hun opleiding willen ondersteunen.

Zoekt een sponsor » Heeft een sponsor »

 

We hebben 89 gasten online