Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Er zijn verschillende films te koop. De opbrengsten komen ten goede aan de projecten voor de kloosters.

Bestellen van films: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'With real stars above my head'

De op een aantal festivals vertoonde hilarische en ontroerende film: 'With real stars above my head' van Alfredo Covelli. Prijs: 15,00 euro plus verzendkosten

 

'His Holiness Dalai Lama'

Bezoek His Holiness Dalai Lama aan Nederland

Prijs: 10 euro plus verzendkosten.

 

'Autumn in the Himalayas'

DVD_cover

Duur: 28 minuten
Script, regie en montage: Malgorzata Skiba
Camera: S.Kumar
Geluid: S.Manoharan

Prijs: 10 euro

Korte Inhoud:

De film toont het verhaal van een groep oudere nonnen in Ladakh, en hun droomklooster. De nonnen vertegenwoordigen de generatie van ongewijde en onopgeleide vrouwen in habijten, die eeuwenlang zijn verwaarloosd door het religieuze en sociale milieu in Ladakh. Deze nonnen woonden of thuis en waren daar werkzaam als huishoudelijke hulpjes, of zij werkten aan de constructie van wegen. Ze zien hun harde leven als een natuurlijk gevolg van de minderwaardige vrouwelijke hergeboorte, dus bidden ze om in een volgend leven als man geboren te worden, om dan als monnik een hoger doel te kunnen bereiken. Het nieuwe klooster ligt vlak bij de ruïnen van het oudste klooster in Ladakh. In dit klooster krijgen de nonnen een laatste kans om met waardigheid een beter leven te leiden.

Het verhaal van de film laat de huidige ontwikkelingen zien van de emancipatie in Ladakh, waar Boeddhistische nonnen op zoek zijn naar onderwijs en verandering van hun traditionele positie. Deze veranderingen komen samen met bezoekers uit het westen die pogingen ondernamen om de empowerment van de nonnen te ondersteunen en hun dromen waar te maken.

 

'Ray of Hope'

Op de DVD staat een film over het leven van de nonnen, gemaakt door de Ladakh Nuns Association.

Op de CD staan mantra's gezongen door de LNA nonnen. Prijs: 5 euro

DVD_cover

 

 

We hebben 122 gasten online