Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

logo

Financiën en ANBI

De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns beschikt over de ANBI-status*, met als fiscaal nummer: 811729266.

Dit houdt in dat DFLN als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift. Dat betekent eveneens dat uw gift aftrekbaar is van uw eigen inkomstenbelasting, als u de drempel van 1 % van uw belastbaar inkomen aan giften overstijgt. Als u een contract ondertekent voor vijf jaar, kunt u uw gift ook aftrekken als u onder die drempel blijft. Op deze site kunt u het formulier daarvoor downloaden.

* ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling
lees aan welke voorwaarden een ANBI moet voldoen bij de belastingdienst.

Verklaring bij Financieel Overzicht 2014

De DFLN heeft ten doel om de boeddhistische nonnen in Ladakh, Noord-India, te steunen en de zelfredzaamheid van deze nonnen te bevorderen. Wij werven bijdragen van fondsen en particulieren voor (educatieve) projecten die door de nonnen zijn ingediend en die door de DFLN zijn goedgekeurd. Deze moeten aan onze doelstellingen voldoen. De bijdragen worden tweemaal per jaar overgemaakt naar India. De DFLN genereert ook geld via een jaarlijks Ladakh-festival, in 2014 werd dit gehouden in Dieren. Mensen maken soms ook eenmalig geld over na bezoek aan onze website, of na het bijwonen van lezingen enz.

De DFLN heeft ten doel om de boeddhistische nonnen in Ladakh, Noord-India, te steunen en de zelfredzaamheid van deze nonnen te bevorderen. Wij werven bijdragen van fondsen en particulieren voor (educatieve) projecten die door de nonnen zijn ingediend en die door de DFLN zijn goedgekeurd. Deze moeten aan onze doelstellingen voldoen. De bijdragen worden tweemaal per jaar overgemaakt naar India. De DFLN genereert ook geld via een jaarlijks Ladakh-festival, in 2013 werd dit gehouden in Nijmegen. Mensen maken ook geld over na bezoek aan onze website.

Sinds 2014 kan tussen een schenker en een ANBI-organisatie rechtstreeks een schenkingsovereenkomst afgesloten worden, dus zonder tussenkomst van een notaris.

Hierdoor komen de notariskosten te vervallen.

Korte historie:

In 1995 bezocht Marlies Bosch Ladakh als fotograaf voor de stichting Chomo een conferentie voor Boeddhistische vrouwen, georganiseerd door Sakyadhita (dochters van de Boeddha). In de jaren daarna reisde zij veelvuldig naar Ladakh en werd betrokken bij vooral gezondheidsprojecten voor en door nonnen. In 2003 richtte zij de stichting ‘Dutch Foundation for Ladakhi Nuns’ (DFLN) op, met als doel de nonnenkloosters in Ladakh te ondersteunen. Dit gebeurde o.a. via de in 1997 door de non en arts Tsering Palmo opgerichte Ladakh Nuns Association (LNA).

Doelstelling:

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 115 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome