Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Algemeen

Omdat het toch meer werk kost om de nieuwe website online te krijgen dan we dachten vindt u hier nog even geen financieel Jaarverslag van 2021 en 2022. Op de nieuwe website zult u die te zien krijgen. We werken met een bedrijf dat voor ons doet als gift en dan kost het opzetten van een website redelijk veel tijd.

We are sorry to let you know that our new website is designed by a professional company, but beacuse they do this as a gift it takes more time than expected. We try to keep this site updated, but please know we are doing our best to get the new site online as soon as possibel. Sorry for the inconvenience.

Save the Date: 19 november 2023 in Delft

Na het geslaagde Festival in 2022 jaren organiseert de Dutch Foundation for Ladakhi Nuns weer een Ladakh Festival op 19 november 2023 in Delft. Nader bericht volgt, maar noteer alvast deze datum in uw agenda. We vieren ons 20-jatig Jubileum!! 

 

 


Allereerst: Er wordt aan onze nieuwe website gewerkt. We verwachten dat deze voor het Ladakh Festival op 19 november in de lucht zal zijn.

 WE maken een geheel nieuwe opzet van deze nieuwe website zodat u sneller de door u gezochte informatie kunt vinden. de artikelen die ook voor buitenlanders van belang kunnen zijn, vertalen we direct in het Engels.

Deze zomer, van 2023, zijn Aniek (drie maanden) Marlies (een maand) en ook Myra (een maand) weer naar Ladakh geweest. Een verslag daarvan ziet u in onze Niewsbrief die rond Kerstmis uit zal komen.

Hoewel onze sponsorcoördinator, Ingrid Foeken, nog in ons bestuur actief blijft, heeft ze haar sponsortaken overgedragen aan Joan Moonen. Zij is al jaren degene die de verkoop van Tibetaanse voorwerpen tijdens onze Ladakh Festivals verzorgt, en kent onze stichting dus als geen ander. Zij zal degene zijn die de door Ingrid met veel zorg onderhouden contacten met de sponsoren voort gaat zetten.

myra in bergen web

Myra de Rooy wereldreizigster
bergen beklimmen en mensen ontmoeten

tekst: Ada de Boer

Een erfelijke belasting? Toen Myra de Rooy’s moeder zwanger van Myra was, beklom ze een van de hoogste bergen van Oostenrijk, haar oma skiede en reed motor, haar vader was een fervent bergbeklimmer…
Met haar ouders en zusje maakte Myra al in haar kindertijd huttentochten in de bergen. In de studietijd bloeide haar liefde voor bergbeklimmen helemaal op: het verleggen van grenzen, het volledige vertrouwen dat bergbeklimmers in elkaar moeten hebben, hangend aan touw en pikhouweel. Myra schreef diverse boeken over haar talloze bergtochten.
Een interview over haar reizen en haar betrokkenheid bij de nonnen in Ladakh

Wat was je allermooiste ervaring in de bergen?

‘Een lastige vraag als je al zo lang in de bergen komt, al die verschillende ervaringen. Klimtochten, zoals de eerste Nederlandse vrouwenexpeditie, mijn vele trektochten, vaak alleen in Tibet, de Himalaya of Noorwegen. Tochten in de winter, soms door extreme kou of sneeuw, lopen over de bevroren Zanskar-rivier in Noordwest-India en slapen in grotten. Of juist zomertochten met een tent. Heel bijzonder zijn voor mij ook de ontmoetingen met de mensen die op die onherbergzame plekken wonen.
Maar het allermooiste zijn toch de woeste landschappen, natuurkrachten, rust en ruimte. De bergen zijn voor mij een plaats die voelt als thuiskomen en om bij te tanken.’

Heilige berg Kailash

 myraderooy met gephel nonnen web

 

We hebben 59 gasten online