Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Wilt u een poedja laten organiseren door Ladakhi nonnen?

Iedereen die in Ladakh een poedja, letterlijk een offer, meemaakt is onder de indruk van een dergelijke gebedsceremonie. Gereciteerde gebeden vullen als een sereen gezang de ruimte en op een altaar staan offergaven.

Traditioneel benadert de lokale bevolking monniken om een poedja uit te laten voeren om een zegen te vragen of hulp in te roepen van een Boeddha of Bodhisattva. Tijdens de ceremonie wordt bovendien voedsel aangeboden als beoefening in vrijgevigheid. De gebeden hebben een krachtige energie en zijn weldadig voor de geest. Iedereen kan aan een poedja deelnemen en het is ook mogelijk om er een te sponsoren voor een persoonlijk doel.

poedja

Nonnen

In het verleden was er in dit ritueel geen rol voor nonnen weggelegd. Monniken werden niet betaald voor een poedja, maar kregen een donatie. Met die bijdrage konden zij in hun levensonderhoud voorzien. Dat gebeurt nog steeds, maar gelukkig worden tegenwoordig ook steeds vaker Ladakhi nonnen gevraagd om poedja's uit te voeren. Dat is niet alleen een erkenning en een bewijs dat zij op hun spirituele pad steeds meer voor vol worden aangezien, het is voor hen eveneens een belangrijke stap op weg naar (financiële) onafhankelijkheid.

Welke poedja

Welke poedja moet worden uitgevoerd is afhankelijk van het type probleem en het karma van het individu. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden uitgevoerd.

  • voor een zieke, om obstakels voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid te verwijderen;
  • voor een stervende, om de geest tot rust te brengen en de angst tijdens het tijdstip van de overlijden af te laten nemen;
  • voor een overledene, om de geest te zegenen en te begeleiden naar een hogere staat van hergeboorte en bevrijding;
  • voor succes bij iemands wereldse of dharma activiteiten.

Via de Dutch Foundation for Ladakhi Nuns kunnen mensen in Nederland een poedja in Ladakh laten uitvoeren door de nonnen van de Ladakh Nuns Association, de Gephel-nonnen of nonnen in Nyerma. Om een karmische verbinding te maken waardoor deze ondersteuning ook daadwerkelijk kan helpen, wordt het aanbevolen om een donatie te doen. Er is geen limiet aan het bedrag van een donatie en het hangt van het financiële vermogen van de aanvrager af.

Ten behoeve van zieken kan een Medicijnboeddha-poedja of groene Tara-poedja worden aangevraagd.

De Medicijnboeddha-poedja is vooral krachtig bij het genezen van ziekte, bij het zuiveren van negatief karma en om mensen te helpen die gestorven zijn. De beoefening van de Medicijnboeddha is ook krachtig voor succes en het oplossen van allerlei andere problemen, zoals gezinsproblemen, om geluk en vrijheid van lijden te verkrijgen, om een baan te vinden, succes in zaken etc..

Tara belichaamt de wijsheid en het mededogen voor alle verlichte wezens. Gebeden voor Tara elimineren alle obstakels die het verwerkelijken van onze wensen blokkeren, vooral onze wensen op het spirituele pad. Tarameditatie is een snelle weg tot succes.

Voor een stervende wordt gewoonlijk een Chenrezig of Amitabha poedja gedaan.
Voor diegenen die geconfronteerd met hindernissen een Amitayus, of lang leven, poedja.

Vraag een poedja aan

De DFLN heeft om een poedja te laten organiseren de volgende informatie van u nodig:

  • naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres;
  • voor wie de poedja bedoeld is;
  • wat voor poedja het moet zijn;
  • het bedrag van de donatie.

U kunt een mail sturen naar het algemene e-mailadres van de stichting.

poedja

We hebben 169 gasten online