Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Bericht uit Nyerma van Hanna Koorn

10 oktober 2017

Inmiddels ben ik 3 weken in Nyerma.
Wat een prachtige inspirerende plek om te zijn. Een prima begin van een nieuwe levensfase waar betaald werk niet meer de hoofdzaak is van mijn dagelijks leven.
Tot nu toe kan ik prima verblijven in de kamers voor de gasten. De zon zorgt overdag voor voldoende warmte zodat de avond en de nacht echt niet te koud is. Af en toe is er een andere gast maar dat is meestal voor 1 nacht. Verder heb ik al een aardig ritme gevonden met mezelf en het contact met de nonnen. Met Dechen eet ik meestal ’s avonds in de kamer vlakbij de keuken. Geweldig persoon om te leren kennen en wat een ongelooflijke hoeveelheid werk is er verzet. Jullie hebben als Nederlandse vrouwen een belangrijke plek hier. Veel herinneringen worden opgehaald en met mij gedeeld. Van de eerste groep gasten …tot lekkage en natuurlijk het bezoek van de Dalai Lama. Altijd is er een link naar jullie hoe ondersteunend jullie zijn geweest en zijn. Ontroerend om mee te maken hoe jullie “hulp op maat” zo een prachtige plek hier heeft gekregen. Dagelijks worden hiervan de vruchten letterlijke en figuurlijk geplukt.
Langzaam maakt men zich hier klaar voor de winter. Als het even kan dan help ik mee met de zaken die gedaan moeten worden zoals schoonmaken van guesthouse keuken en eetzaal. Vanmiddag moeten de uien uit de grond omdat de nacht te koud aan het worden is. Ik wissel dagen hier af met uitstapjes naar de bekende plaatsen hier (Gompa’s Rizon, Phyiang, Matho, Thiksey,Sey,Pangongmeer, Khardong pas. Leh Palace enzo. ) volgende week ga ik naar Nubra vallei. Dit kan ik samen met een kennis doen die in Leh in het Guesthouse van de zus van Dechen verblijft.

Zoals het nu is blijf ik hier totdat ik 8 november doorvlieg naar Nepal en daar ook een aantal weken zal verblijven.

Nogmaals dank voor alle investeringen die jij en andere hebben gedaan. Ik geniet er volop van!
Mogelijk kan ik op een of andere wijze , als ik weer in Nederland ben, ondersteuning blijven geven aan dit prachtige nonnenklooster via jullie organisatie.

Warme groet,

Hanna Koorn

We hebben 182 gasten online