Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Festivals

Het ladakh Festival in Zutphen nu al in het nieuw!! Klik op de volgende links!!

website van Wilka  www.lichtwerkplaats.nl/pec-events/ladakh-festival-zutphen-lezing-wilka-zelders/

Zutphense Koerier  www.zutphensekoerier.nl/activiteit/item/ladakh-festival-/343018

Nieuwsblad Stedendriehoek (met foto)  www.stedendriehoek.net/stedendriehoek/nieuws/festival-voor-de-nonnen

Facebook van Odense Huis
Website van Giny https://ginytenbrummelhuis.nl/kristallen-klankschalen-concerten/

De Gids (met andere foto) www.weekbladdegids.nl/index_bestanden/Krantenarchief/degids-week5.pdf

 

Reservering gewenst, Contact

ladakh festival 2018

Save the date!              

LADAKH FESTIVAL 11 FEBRUARI 2018 IN Odense Huis in ZUTPHEN

In 2018 bestaat de Dutch Foundation for Ladakhi Nuns 15 jaar en dat willen we graag samen vieren. Het thema is: Verbinding op Grote Hoogte

Het programma staat nog niet helemaal vast, maar we laten alvast ‘het topje van de ijsberg’ zien, zodat onze donateurs en vrijwilligers de datum in hun agenda kunnen schrijven.

  • Oprichtster van de DFLN Marlies Bosch toont een film die een terugblik geeft van de ontwikkelingen gedurende de afgelopen 15 jaar.
  • We krijgen speciaal bezoek. Padma Dechen, de abdis van het nonnenklooster dat wij in Nyerma bouwden, komt naar Nederland. Onze vrijwilligerscoördinator Aniek Jaartsveld interviewt Dechen.
  • Schrijfster en voorzitter van de DFLN, Myra de Rooy, geeft de powerpoint presentatie ‘Winter in Ladakh’.
  • Onze penningmeester Saskia Terschuur heeft niet alleen ervaring met geld, ze geeft een yogaworkshop.
  • Er is een doorlopend filmprogramma, met films zoals over Nyerma ‘Help de Dalai Lama komt langs’ en over de wijding van een meisje tot non in het Gephel Shadrubling klooster.
  • Een verloting met speciale prijzen vanwege ons jubileumjaar!

We hebben nog meer bijzondere plannen voor dit lustrum. Zodra het volledige programma bekend is, volgt er meer informatie en dat zal ook op onze website www.ladakhnuns.com staan.

We kijken ernaar uit om met elkaar terug te blikken, maar vooral om verder te kijken hoe we in de hooggebergtewoestijn Ladakh de nonnen kunnen blijven steunen.

 

Padma Dechen, abdis Chattnyanling klooster in Nyerma

Ladakh Festival 2016 in Zuidhorn

Ieder jaar organiseert de DFLN op een andere plaats in Nederland een bruisend Ladakh Festival. De opbrengsten gaan naar onze projecten. Op 12 november waren wij te gast in Klein Hanckema in Zuidhorn. Het thema was: Samen sterk, de kracht van hoop en optimisme.

Wij brengen langs deze weg nieuwe geïnteresseerden in contact met ons werk voor de nonnen in Ladakh en met de bijzondere cultuur waarin zij leven. Naast voorlichting biedt een festivaldag de mogelijkheid de banden met onze sponsoren te versterken. Door een gevarieerd programma aan te bieden, laten wij zien wat wij met hun bijdrage in Ladakh bereikt hebben.

De film ‘Help, de Dalai Lama komt langs’ gaf een duidelijk beeld van de enorme inzet van iedereen die bij de voorbereiding betrokken was. Wethouder Fred Stol opende het festival.

Hoofdspreker was Paula de Wijs, directeur van het Maitreya Instituut over het thema vanuit haar werk.

Ingrid Foeken vertelde over de vooruitgang van de opleiding van de nonnen dankzij de sponsoren. Er werden twee workshops gegeven: Kum Nye massage door Helene Baayen en Hatha Yoga door Saskia Terschuur:

Als klapper op de vuurpijl mochten we de niet zo lang geleden door de VPRO uitgezonden en in Nyerma opgenomen film laten zien van Alfredo Covelli: ‘With real stars above my head’ .

Onder leiding van festivalcoördinator Joan Moonen verkochten vrijwilligers artikelen die iets met Ladakh, Tibet, het boeddhisme of de DFLN te maken hebben, zoals boed- dhabeelden, thanka’s, gebedssnoeren, dvd’s, boeken, ansichtkaarten en sieraden.

De hele dag door speelde het Anido gitaar duo (Annette Kruis- brink en Arlette Ruelens) mooie op oosterse muziek geïnspireerde gitaarstukken.

Shot uit de film “with real stars above my head’

Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 241 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome