Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Gisteren vond de inauguratie van het klooster Gephel Shadrubling in Basgo plaats. We arriveerden rond half tien.

Op een gegeven moment kwam met veel omhaal van militairen de minister van toerisme aan. Tegen half twaalf arriveerde de hoofdgast, de Phyang Rinpoche, en de kleine nonnen boden hem de traditionele kata (witte sjaal) aan.

basgo-inauguration-1
...meer foto's

Voordat iedereen doorhad wat er gebeurde had hij een lint voor een plaquette doorgeknipt en was de opening een feit. Toen ging het in optocht naar een opgezette tent, waar al honderden dorpelingen zaten…

En zoals gebruikelijk hier in Ladakh kwamen de speeches…. De twee stafleden, Namdol en Dechen, voerden allereerst het woord. Namdol in haar prima Engels. Dechen vertaalde in het Ladakhi…

basgo-inauguration-5
...meer foto's

De minister sprak, vol lof over John Hunt van de Lotus Flower Trust, hoofdsponsor van het project. Daarna kwam er een groep met Ladakhi dansers die een stukje folklore ten beste gaven. Vervolgens nog meer speeches waaronder een van mijzelf.

Inmiddels was het drie uur en was het feest voor ons voorbij. De lokale bevolking kreeg eten, wij aten wat in het klooster zelf.

De nonnen wonen nu in het klooster en de eerste projecten zullen bestaan uit het werven van fondsen voor de aankleding van het school gebouw. Er staat nog geen bank of schoolbord.

Als iemand een non wil sponsoren… aarzel niet en kijk op onze website bij sponsor de nonnen.

Marlies

We hebben 198 gasten online