Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

De reis voor de vijf nonnen die een onderhoudstraining voor de zonnepanelen gaan volgen is met enige moeite geregeld. Ze gaan met een taxi tegen een speciale nonnen-prijs naar Manali, vandaar door naar Delhi, dan met de trein 33 uur door naar het zuiden (Chennaie) waar ze worden opgehaald door Auroville mensen.

3-basgo-nonnen-th
...meer foto's

Met de nonnen zijn we meegeweest om inkopen voor de school te doen. Ze hadden van sponsors voor de inauguratie in Basgo ongeveer 29.000 Roepees ontvangen. Ze hebben 5 schoolborden gekocht en stapels boeken voor Hindi, Tibetaans en Engels. Ook veel schriften en dozen met pennen. Toch bleven ze precies binnen het bedrag en kregen nog 3000 Rps korting omdat het nonnen zijn.

Afscheid is altijd een emotioneel gebeuren. De Geshe (leraar) kwam vlak voor ons vertrek uit Basgo en zei dat hij iets wilde vertellen, gewoon mens tot mens..

Namdol vertaalde. Hij bedankte ons voor alles maar vond vooral de persoonlijke band tussen de nonnen en ons bijzonder. Hij beloofde dat hij hun leraar zou blijven tot de eerste non terug kwam als geshe-ma, en dan zou hij in een grot gaan mediteren.

Nog wat laatste dingen afhandelen en ik ben klaar om weer naar huis te vliegen.

We hebben 116 gasten online