Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Op de website van de DFLN willen we onze bezoekers graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen deze zomer.

Vier bestuursleden van de DFLN zijn in Ladakh: Myra de Rooij, Aniek Jaartsveld, Marlies Bosch en op 1 juli arriveert Ingrid Foeken. We hebben van alles op het programma staan, zoals het bijwerken van alle sponsor informatie, het regelen van de aanleg van een water reservoir in Basgo, bij het klooster dat vorig jaar werd geopend, waar de Dalai Lama op bezoek kwam en waar de Triodos Foundation het mogelijk maakte om zonne-energie panelen te plaatsen.

De hoofdstad van Ladakh, Leh is een grote puinhoop. Overal worden wegen aangelegd, kleine oude gebouwtjes worden afgebroken en er worden giga gebouwen voor in de plaats gezet. Gelukkig gebeurt dat wel in de traditionele Ladakhi stijl, maar voorlopig is het vooral oppassen geblazen om de benen niet te breken bij de vele diepe gaten in de weg.

Leh markt 2015
Leh markt 2015
Leh Markt 2015
Leh Markt 2015

Intussen hebben we contact gehad met de nonnen van de diverse kloosters die we ondersteunen.

In Nyerma komt de Homestay langzaam op gang, en is er een vrijwilliger gevonden die de gasten opvangt omdat iemand niet op kwam dagen.

De Gephel nonnen hebben met veel succes hun eerste meditatie cursus gegeven aan de groep van Joan Moonen, onze 'verkoop-coördinator' en reisleider.

Met de LNA moeten we nog in contact komen over eventuele workshops en aanvraag voor zonnepanelen.

We houden jullie via deze blog op de hoogte van de ontwikkelingen deze zomer. We kunnen alvast meedelen dat we ons volgende Ladakh Festival hebben gepland op 22 november in Haarlem en het thema zal zijn: financiën in de breedste zin van het woord. Tot nu toe heeft Ted van den Bergh, directeur van de Triodos Foundation toegezegd om een lezing te geven.

We hebben 201 gasten online