Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

De DFLN beschikt over de ANBI-status. Dit houdt in dat DFLN als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift. Dat betekent eveneens dat uw gift aftrekbaar is van uw eigen inkomstenbelasting, als u de drempel van 1 % van uw belastbaar inkomen aan giften overstijgt. Het accent van de sponsoring ligt op educatie van meisjes en jonge vrouwen, die opgeleid worden vanuit een boeddhistisch nonnenklooster. Op 18-jarige leeftijd beslissen zij of ze echt non willen worden. Ook als ze dan besluiten tot een burgerleven, heeft uw bijdrage toch veel zin gehad want investeren in een meisje is een investering in een hele generatie. Daarnaast ondersteunen wij daarmee de positie van nonnen en vrouwen in Ladakh door educatie en emancipatie. Vanaf 2019 worden ook meisjes uit arme gezinnen in afgelegen gebieden aangenomen. Zij blijven burgerkleding dragen.

Manieren waarop u kunt doneren:

 • Doorlopende machtiging
  Op deze manier ondersteunt u effectief en structureel onze activiteiten en hoeft u niet na te denken of u uw donatie wel heeft overgemaakt. Kies voor een machtiging per maand, kwartaal of jaar.
 • Eenmalige schenking
  Ook een eenmalige gift stellen wij natuurlijk zeer op prijs. U kunt een donatie overmaken naar de Triodos bank, IBAN: NL60TRIO0390100560 ten name van de DFLN. Wilt u bij uw overschrijving uw naam en adres vermelden? Graag horen we van u voor welk doel uw gift is bestemd.
 • Schenkingsacte
  Met uw incidentele of periodieke giften levert u een zeer welkome bijdrage aan ons werk voor de nonnen in Ladakh, maar u kunt via een schenkingsakte voor een periode van minimaal vijf jaar een bijna dubbel zo hoog bedrag schenken zonder dat u meer betaalt. Zie de rubriek financiƫn. Er is door de fiscus een standaardovereenkomst opgesteld.
  Download de PDF Standaardovereenkomst
 • Nalatenschap
  Door DFLN in uw nalatenschapschenking te begunstigen, helpt u ons onze activiteiten voor de nonnen van Ladakh in de toekomst voort te kunnen zetten. Belangrijk is dat u uw wensen vastlegt in een testament dat u door een notaris dient te laten opmaken. Alleen dan zijn uw wensen rechtsgeldig. Uw nalatenschap komt geheel ten goede aan DFLN omdat wij als Goede Doelen organisatie geen successierechten hoeven te betalen.
  Twee gebruikelijke manieren zijn
  • Erfstelling: U schenkt uw gehele nalatenschap of een gedeelte daarvan in de vorm van een bepaald percentage aan DFLN.
  • Een legaat: U begunstigt DFLN met een specifiek bedrag of specifiek bezit.

Heeft u iets te vieren? Denk eens aan DFLN

Organiseert u binnenkort een feest zoals een jubileum, verjaardag of bruiloft en draagt u DFLN een warm hart toe? Dan hebben wij een suggestie: als cadeau kunt u een bijdrage vragen voor de nonnen van Ladakh.

Als u vragen hebt, of ons wilt uitnodigen voor een lezing met powerpoint of film, bent u van harte uit om contact met ons op te nemen.

We hebben 98 gasten online