Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Uitgelicht!

Begin 2018 attendeerde één van onze sponsoren ons op de mogelijkheid om bij De Beer Stichting een subsidieaanvraag in te dienen voor educatie in de nonnenkloosters in Ladakh.

Onze sponsor reisde in de zomer van 2017 met Joan Moonen langs Ladakhi kloosters, waaronder ook DFLN-kloosters. Zij was onder de indruk van het werk dat daar verzet wordt en van de intense samenwerking met de DFLN. Daarom gaf ze de naam van een vriend van haar aan ons door, die bestuurslid is van De Beer Stichting. Deze stelde voor dat de DFLN een projectvoorstel kon indienen, omdat ons werk past binnen hun doelstelling.

Om de zoveel maanden ontvangen we een brief uit Thailand met daarin het bedrag van 100 Baht, ter ondersteuning van de nonnen in Ladakh. Het komt van Dhium, hij of zij stuurt ons dat bedrag nu al anderhalf jaar. Het is bedoeld voor de 'moeders van de aarde'. maar ook voor alle levende wezens, inclusief zijn/haar ouders, familie etc.

We weten niet waar we dit geld kunnen omwisselen, maar nemen het mee naar Ladakh, dan kan het op de offerschaal van de nonnen in hun tempel worden gelegd en dan wordt deze gever vanzelf in de gebed van de nonnen meegenomen.

In 2014 bereikte ons het bericht dat iemand voor haar verjaardag aan alle genodigden liet weten dat ze liever een donatie aan een groep oudere nonnen in nyerma gaf dan zelf cadeaus te krijgen. Haar zestigste verjaarsfeest leverde het mooie bedrag van € 600,00 op!

Een mooi idee dat zeker de aandacht verdient op onze website.

Viert u ook een bijzondere verjaardag en wilt u uw cadeau aan een groep nonnen schenken? Neem dan contact op met onze sponsorcoördinator, Joan Moonen

 

image002

De stichting Educare ondersteunt een aantal opleidingen van Boeddhistische nonnen in Ladakh.

We hebben 169 gasten online