Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

De stichting Educare ondersteunt een aantal opleidingen van Boeddhistische nonnen in Ladakh.

De initiatiefneemster, Giselle Rondeltap, bezocht Ladakh twee jaar geleden. We introduceren deze stichting graag bij u. Hun website is nog in ontwikkeling. EduCare Worldwide is opgericht in januari 2008 met als doel zorg voor een betere wereld, te beginnen met onderwijs.

Kennis maakt bewust en geeft mogelijkheden tot verbetering van leefomstandigheden.

Waar wij voor staan

Project Educare

EduCare Worldwide zet zich in op verbetering van kansen voor kinderen en jongeren wereldwijd. De stichting doet dit door zich vooral te richten op scholen en het verbeteren van leefomstandigheden in met name ontwikkelingslanden. Onderwijs is een belangrijke basis voor de toekomst. Het maakt kinderen zelfstandig en in staat een eigen bestaan op te bouwen.

EduCare Worldwide voorziet in de behoefte van scholen voor het verbeteren of aanvullen van lesmateriaal waaronder boeken, schriften en speelgoed. Tevens wordt er gewerkt aan basisvoorzieningen zoals water en sanitair.

Binnen onze filosofie is er extra aandacht voor meisjes. In bepaalde landen is het niet vanzelfsprekend dat meisjes naar school kunnen. Ze zijn soms al jong de dupe van een gemiste kans. Wij willen meisjes stimuleren om vaardigheden te leren zodat zij in staat zijn om eigen keuzes te maken.

Wij werken o.m. samen met Dutch Foundation for Ladakhi Nuns omdat zij meisjes mogelijkheden bieden om onderwijs te volgen. Ladakh is een noordelijk gelegen provincie in India waar heel weinig scholen zijn en de kinderen vaak in afgelegen gebieden wonen.

Onze filosofie is dat ieder kind gelijk is, ongeacht zijn of haar achtergrond. Onze projecten zijn daardoor heel divers en gelegen in verschillende landen. Zo is de Stichting ook actief betrokken bij scholen o.a. in Katowice (Polen), Shimba Hills (Kenia, ten zuiden van Mombasa) en in Afganistan. De nadruk ligt op kleinschaligheid en daardoor zijn de projecten overzichtelijk. EduCare Worldwide werkt samen met andere kleinschalige organisaties, waardoor vrijwel de hele donatie het project daadwerkelijk en direct ondersteunt.

EduCare Worldwide is een door de Nederlandse belastingdienst erkende stichting en verkreeg daarom de ANBI status.

We hebben 135 gasten online