Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Begin 2018 attendeerde één van onze sponsoren ons op de mogelijkheid om bij De Beer Stichting een subsidieaanvraag in te dienen voor educatie in de nonnenkloosters in Ladakh.

Onze sponsor reisde in de zomer van 2017 met Joan Moonen langs Ladakhi kloosters, waaronder ook DFLN-kloosters. Zij was onder de indruk van het werk dat daar verzet wordt en van de intense samenwerking met de DFLN. Daarom gaf ze de naam van een vriend van haar aan ons door, die bestuurslid is van De Beer Stichting. Deze stelde voor dat de DFLN een projectvoorstel kon indienen, omdat ons werk past binnen hun doelstelling.

De Beer Stichting heeft als doel de educatie van jongeren te bevorderen, met name in ontwikkelingslanden. Dat wordt gedaan in samenwerking met andere (vaak kleine) NGO’s, die projecten financieren voor scholen, weeshuizen en scholing voor niet draagkrachtigen in o.a. India.

Na intensief overleg, ook met de abdis van het Nyerma-klooster Padma Dechen, dienden wij een projectvoorstel in en twee van de drie verzoeken werden ingewilligd. Dit betreft de extra ondersteuning van de vijf jonge nonnen in Nyerma door een goed Engelssprekende leraar. Steeds vaker wordt al op de lagere school en later op de middelbare school lesgegeven in het Engels. Ook voor de DFLN en het door ons gebouwde guesthouse bij het Nyerma-klooster is het handig als deze meiden beter Engels leren spreken. Zo kunnen zij met de gasten in het guesthouse hun Engels oefenen, contact maken en helpen bij de werkzaamheden.

Studerende Nonnen

Daarnaast is De Beer Stichting bereid om voor een jaar de sponsoring op zich te nemen van vijf jonge nonnen van het LNA-klooster. Deze nonnen raakten hun Duitse sponsoren kwijt, omdat deze sponsoren liever de vele vluchtelingen in Duitsland financieel ondersteunen.

Wij zoeken natuurlijk naar sponsoren die voor een langere tijd deze studerende nonnen willen ondersteunen, maar we zijn ook heel erg blij met deze gift voor de LNA. En De Beer Stichting liet ons weten dat we aan het eind van 2018 nogmaals een subsidieaanvraag bij hen mogen indienen. Wie weet….

Het is mooi dat onze sponsoren met ons meedenken en we willen deze actieve sponsor die bemiddeld heeft hartelijk danken én we zijn natuurlijk heel dankbaar voor de genereuze gift van De Beer Stichting.

 

We hebben 125 gasten online