Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Al jaren geleden ontstond een bloeiend contact met de camping 'les Matherons' in Zuid Frankrijk, gerund door Henk en Ada Knol.

Les Matherons is een camping in de Franse Alpen de Haute Provence in Zuid- Oost Frankrijk, dicht bij het plaatsje Puimichel. Henk en Ada Knol, de eigenaren van de camping, willen mensen een vakantie bieden omgeven door rust, met ruimte voor bezinning en keuzemogelijkheden voor een aantal activiteiten.

Er worden soms cursussen gegeven, in mei tai chi en mandala tekenen en in het hoogseizoen mandala tekenen, zen meditatie en meditatief boogschieten en misschien ook het maken van tsa-tsa's (kleine reliëfs van Boeddha's in allerlei vormen).

Ada en Henk Knol lazen in 2005 een artikel in het blad Vorm en Leegte over een project voor oudere nonnen in Ladakh, dat hen aansprak. Ze hebben  toen voor de eerste keer het fooiengeld (€ 1000,00) van de zomer naar de stichting overgemaakt. De opbrengst van de donatiebox had nooit eerder € 1000,- per jaar opgebracht. Met dat 'kleine beetje' geld kun je in bijvoorbeeld Azië veel meer doen dan in het Westen.
Daarnaast besloten ze om twee nonnen te sponsoren, omdat ze weten dat ze daarmee een hele gemeenschap steunen. Hun motivatie daarbij is, dat vrouwen nog steeds in vele delen van de wereld achtergesteld worden, helaas ook bij de boeddhistische sangha.

Daarnaast hebben zij ook nog een eigen belang. Zij geloven dat de sangha de komende decennia een veel belangrijkere rol zal (moeten) gaan spelen om ons te helpen ons geluk terug te vinden. Toen ze over de nonnen hoorden, die ondanks hun omstandigheden er toch voor kiezen om de Dharma te bestuderen en ernaar te leven, was het besluit genomen om dit te kunnen ondersteunen.

Camping_Les_Matherons

De camping ligt in de Alpes de Haute Provence (Zuid-Oost Frankrijk) dichtbij het dorp Puimichel en is geopend van 20 april tot 01 oktober.
Adres: Les Matherons 04700 Puimichel Frankrijk.

Website: www.campinglesmatherons.com

We hebben 166 gasten online