Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Wat kunt u doen

Ook na tien jaar hebben we nog steun nodig van donateurs en sponsoren. De DFLN is een kleine stichting met heldere doelen. Al uw giften komen uitsluitend de nonnen ten goede. Kosten van het bestuur, zoals vergaderen, reizen enz, worden door henzelf gedragen. De DFLN heeft als einddoel de zelfredzaamheid van de diverse nonnenkloosters te bewerkstelligen. U kunt op verschillende manieren bijdragen:

Er zijn drie groepen nonnen die een sponsor zoeken:

Klooster LNA

1

lna-groep De eerste groep nonnen behoort bij het klooster van de Ladakh Nuns Association. Zij studeren op verschillenden scholen. Een deel van de nonnen wordt gesponsord door de DFLN, maar er zijn ook mensen in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk die nonnen ondersteunen. U kunt een non sponsoren voor € 300,00 of € 400,00 euro per jaar, afhankelijk van de studierichting die zij volgen. Als ze buiten Leh studeert heeft een non € 400,00 nodig voor collegegeld en onderdak.

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

Klooster Chattnyanling

2

nyerma-groep In Nyerma woont een groep oudere nonnen in een nieuw klooster vlakbij Thiksey dat in 2004 e.v. werd gebouwd door de DFLN. Deze nonnen hebben steun nodig voor voedsel en gezondheidszorg. Vanwege hun leeftijd is er een toenemende behoefte aan medicijnen, hoortoestellen, brillen en looptoestellen. Er is ongeveer € 200,00 nodig per non per jaar om deze uitgaven te dekken. Vanaf september zijn er vijf jonge meisjes in het klooster komen wonen van afgelegen gebieden in Zangskar. Zij krijgen onderwijs en onderdak en worden misschien later ook non. Ze hebben € 300,00 per jaar nodig. We zijn op zoek naar nieuwe sponsoren voor hen. Het inkomen dat gegenereerd wordt door het guesthouse zorgt voor een deel van het inkomen van de nonnen.

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

Klooster Gephel Shadrubling

3

gephel groep De derde groep nonnen woont in het Gephel Shadrubling klooster in Sabu. Ze verhuizen in de zomer van 2014 naar een nieuwe locatie in Basgo, waar zij een hogere opleiding voor nonnen en meisjes willen starten. Vier van de vijf nonnen die buiten Ladakh studeren hebben al een sponsor. Zij studeren ervoor om Geshe-ma’s te worden. Zij hebben daar € 400,00 euro per jaar voor nodig. Twee jaar geleden zijn dertien jonge meisjes in dit klooster komen wonen vanuit Zangskar. Zij hebben € 300,00 per jaar nodig voor hun onderwijs, kleren en eten.

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kun het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodosbank - IBAN NL60TRIO0390100560, t.n.v DFLN in Briltill.
BIC: TRIONL2U

U kunt ook projecten van diverse kloosters ondersteunen. Dat zijn voornamelijk educatieve projecten.

  1. De artsenopleiding van nonnen in de Ladakh Nuns Association
  2. Opleiding en lesmateriaal voor het Gephel Shadrubing klooster
  3. Medisch fonds voor vooral de oudere nonnen in Ladakh
  4. Medisch fonds voor het community-werk van de LNA
  5. Onderhoud van het Nyerma klooster voor oudere nonnen
  6. Algemeen

De DFLN beschikt over de ANBI-status. Dit houdt in dat DFLN als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift. Dat betekent eveneens dat uw gift aftrekbaar is van uw eigen inkomstenbelasting, als u de drempel van 1 % van uw belastbaar inkomen aan giften overstijgt.

Manieren waarop u kunt doneren:

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 44 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome