Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Wat kunt u doen

Sponsoren en donateurs maken ons werk financieel mogelijk. 

De DFLN is een kleine stichting, waardoor onze contacten persoonlijk zijn en u er gerust op kunt zijn dat al uw bijdragen direct naar de nonnen gaan. De bestuursleden betalen hun eigen reizen, vergaderingen, enz. 

Ons einddoel is zelfredzaamheid van de nonnenkloosters en daar kunnen goed opgeleide nonnen aan bijdragen. Giften worden regelmatig voor specifieke projecten gebruikt zoals de aanleg van zonnepanelen, een waterpomp, schoolboekjes of Tibetaanse medicinale kruiden en westerse medicatie. 

U kunt op verschillende manieren bijdragen.

Drie groepen nonnen zoeken of hebben een sponsor.

1: Klooster LNA

Allereerst de nonnen van de Ladakh Nuns Association die in het nonnenklooster in Leh hun thuisbasis hebben. Een aantal van hen is inmiddels bezig met studies in Dharamsala en andere gebieden buiten Ladakh, zoals de studie om Geshema te worden. Dat is een doctorsgraad in de boeddhistische filosofie om hoger boeddhistisch onderricht te kunnen geven. Tot 2017 betaalden ook Duitse sponsoren voor zes studentes, maar sinds Duitsland veel vluchtelingen kent, hebben zij zich helaas teruggetrokken en is ons gevraagd om zes nieuwe sponsoren te zoeken. We vragen 300 euro per non per jaar van onze sponsoren voor kleding, studie en levensonderhoud. 

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

2: Klooster Chattnyanling

De DFLN bouwde in 2004 een nieuw nonnenklooster vlak bij Thiksey , allereerst voor oudere nonnen, maar sinds september 2015 wonen er ook vijf jonge meiden, allen afkomstig uit veraf gelegen gebieden, waar geen goed onderwijs te volgen is. Voor de oudere nonnen zoeken we nog sponsoren. Voor 200 euro per jaar kunt u een oudere non steunen in haar levensonderhoud, medicijnen, bril, gehoorapparaten, looptoestellen, enz. Het inkomen van het guesthouse bij het klooster dat te bezoeken is tussen mei en oktober genereert een deel van het  inkomen van het klooster. 

zoekt sponsor en heeft sponsor. 

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

3: Klooster Gephel Shadrubling

De derde groep nonnen woont in het Gephel Shadrubling klooster in Basgo en Sabu (in de winter). De meiden krijgen hier intern onderwijs van nonnen die het klooster leiden en enkele externe docenten. Dit klooster mag een hogere opleiding gaan verzorgen voor gevorderde studies in het boeddhisme heeft de Dalai Lama toegezegd. De kinderen en de leiding ebben elk 300 euro per jaar nodig voor al hun uitgaven. Op dit moment, eind 2017 hebben allen een sponsor. 

Zoekt een sponsor
Heeft een sponsor

 

U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kun het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodosbank - IBAN NL60TRIO0390100560, t.n.v DFLN in Briltill.
BIC: TRIONL2U

U kunt ook projecten van diverse kloosters ondersteunen. Dat zijn voornamelijk educatieve projecten.

  1. De artsenopleiding van nonnen in de Ladakh Nuns Association
  2. Opleiding en lesmateriaal voor het Gephel Shadrubing klooster
  3. Medisch fonds voor vooral de oudere nonnen in Ladakh
  4. Medisch fonds voor het community-werk van de LNA
  5. Onderhoud van het Nyerma klooster voor oudere nonnen
  6. Algemeen

De DFLN beschikt over de ANBI-status. Dit houdt in dat DFLN als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift. Dat betekent eveneens dat uw gift aftrekbaar is van uw eigen inkomstenbelasting, als u de drempel van 1 % van uw belastbaar inkomen aan giften overstijgt.

Manieren waarop u kunt doneren:

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 222 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome