Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Klooster Gephel Shadrubling

...een sponsor.

   Op dit moment zoeken 3 mesijes in het klooster een sponsor. Voor nog drie meisjes die in Dharamsala ztuderen zoeken we per non sponsoren voor 150 euro U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze sponsorcoördinator Joan Moonen. U kun het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodos Bank
IBAN: NL60TRIO0390100560
BIC: TRIONL2U
DFLN in Briltil

...een sponsor.

Sonam Dolma, geboren in 2009

Haar ouders zijn heel arm. Haar vader is boer en haar moeder huisvrouw. Ze heeft twee oudere broers en twee oudere zussen. Haar zusjes hebben geen opleiding gehad en haar broers zijn monnik. Sonam is erg gelukkig dat ze is ingetreden in dit klooster, ze wilde dat al vanaf haar derde jaar. Ze is goed in rekenen en wil lerares worden. Haar lach is aanstekelijk en je ziet haar bijna altijd lachen.


Tenzin Chukit, geboren in 2011

Tenzin is de jongste telg in dit klooster. Ze wordt in 2018 'gewijd', dan legt ze haar eerste simpele geloften af en krijgt nonnen kleren aan. Daar is ze nu nog te klein voor. Ze groeide op bij haar oma omdat haar ouders zijn gescheiden.Ze heeft een jonger zusje en zij is nu de jongste non in het Gephel Shadrublink klooster. Ze arriveerde eind 2015 in het klooster en onderging vlak daarna inwijdings ceremonie waarbij haar haar werd afgeschoren. Inmiddels heeft dit meisje een sponsor gevonden.


dolma-tsering Dolma Tsering, geboren in 2007

Dolma Tsering was lang de jongste van de kinderen in dit klooster. Dat is nu niet meer het geval. Ze is geboren in Tongde, Zangskar en is vriendin met Kunsel Lhamo. Ze heeft twee oudere zussen, een oudere en een jongere broer. Haar vader brengt proviand naar het leger en voorziet het leger van allerlei soorten materialen, haar moeder is huisvrouw. Ze gaat graag naar school, vindt het leuk om Engels te leren en wil graag lerares worden. Haar ouders kozen haar uit om naar het nonnenklooster te gaan en nu vindt ze het zelf fijn om non te worden. Ze houdt van lachen en spelen.


kunsel-lhamo Kunsel Lhamo, geboren in 2006

Kunsel Lhamo is geboren in Tongde in Zangskar. Ze heeft een jonger zusje. Haar ouders zijn gescheiden en ze werd grootgebracht door haar grootouders. Haar beide ouders zijn hertrouwd en haar opa is nu verlamd. Ze wilde vanuit zichzelf non worden. Op school vindt ze Hindi leren het leukst. Ze wil later graag lerares worden en zorgen voor oudere nonnen.


semkit-dolma Semkit Dolma, geboren in 2003

Semkit Dolma is geboren in Zangla in Zangskar. Ze heeft een oudere broer, een jongere broer en zusje. Haar vader is timmerman, haar moeder is huisvrouw. Ze houdt er vooral van om Engels te leren en wil heel graag een keer Obama ontmoeten. Ze wilde zelf non worden toen haar ouders haar vroegen. Semkit wil alle levende wezens helpen en wil veel mediteren. Wat opvalt is dat ze loenst en we bespraken de mogelijkheid van een operatie met Namdol.


tsewang-norzom Tsewang Norzom, geboren in 2002

Tsewang Norzom geboren in Stara in Zangskar. Tsewang heeft zes zusjes, waarvan 4 ouder zijn en 2 jonger. Haar vader is bouwopzichter, haar moeder is huisvrouw. Tsewang houdt van verhalen. Ze heeft zelf besloten om non te worden. Ze ging naar de Ladakh Nuns Association om non te worden, maar werd geweigerd vanwege haar leeftijd. Ze ging terug naar Zangskar; haar vader belde daarna de Gephel nonnen of ze daar kon komen.


tenzin-chunzin Tenzin Chunzin, geboren in 2002

Tenzin Tchunzin is geboren in Kumik in Zangskar. Ze heeft twee oudere en twee jongere zusters. Een jongere zus is ook non in Karsha. Tenzin houdt van het studeren van Tibetaans en van Dharma. Haar vader en moeder zijn boeren. Zij houdt wel van een woordenwisseling. Ze wilde zelf al jong non worden en vroeg dat al lange tijd aan haar ouders. Uiteindelijk stemden haar ouders daarmee in. Ze houdt ervan hoe nonnen zich gedragen. Ze wil zelf geen haar hebben.


lobsang-angmo Lobzang Angmo, geboren in 2000

Lobsang Angmo komt uit Zangla in Zangskar, heeft twee oudere zusjes en een jongere broer. Haar vader werkt in de bouw, haar moeder is huisvrouw. Lobsang houdt het meest van het citeren van de Dharma-leer. Ze zeg dat ze nooit stout is en nooit TV kijkt. Ze wilde zelf non worden omdat ze Dharma wil praktiseren, niet wil trouwen en geen echtgenoot wil hebben. De beste manier om dat te bereiken is non worden. Ze is een beetje verlegen.


tahsi-chonzom Tashi Chonzom, geboren in 2004

Tashi Chonzom is geboren in Kumi in Zangskar. Ze heeft een oudere zus en drie jongere zussen. Haar vader is in het leger, haar moeder is huisvrouw. Ze vindt het het leukste om te tekenen en schrijven in school. Ze wilde non worden omdat ze haar hoofd kaal wilde hebben en vroeg dat aan haar ouders, die eerst weigerden. Na een heleboel gehuil gaven haar ouders toestemming. Ze wil onderwijzeres worden.


stanzin-chunit Stanzin Chunit, geboren in 2003

Stanzin Chunit is geboren in Kumik, Zangskar. Ze heeft twee oudere zusjes en een oudere broer. Haar vader is schoolbus chauffeur en haar moeder is huisvrouw. Ze houdt ervan om in school Hindi te leren en de Dharmaleer uit haar hoofd te leren. Ze lacht veel en houdt ervan om anderen te plagen. Ze wilde zelf non worden omdat ze de Dharma wil praktiseren. Nu wil ze graag Geshe-ma worden en voorzanger.


tenzin-lhadol Tenzin Lhadol, geboren in 2002

Tenzin Lhadol is geboren in Kumik in Zangskar. Ze was al bevriend met de andere Kumik meisjes. Ze heeft een oudere zus en drie jongere broers. Haar vader werkt in het leger, haar moeder is huisvrouw. Ze houdt erg van leren, vooral de Tibetaanse taal. Ze wilde zelf non worden net zoals andere meisjes in haar dorp. Haar wens is om een expert te worden als lerares yoga, ze is al heel goed in yoga.


gurmat chosdon Gurmat Chosdon, geboren in 2002

Gurmat (Jigmet) Chosdon is geboren in Pidmo, Zangskar. Ze heeft twee oudere en een jongere broer en twee zussen. Haar vader heeft een restaurant, hij kookt momo’s, thukpa en skew. Haar moeder is huisvrouw. Op school vindt ze het fijn om Engels en Tibetaans te leren. In haar familie komen geen monniken of nonnen voor. Gurmat wil de eerste zijn, om ook haar familie Dharma te leren. Haar ouders hebben toestemming gegeven. Ze houdt van zingen en dansen als ze vrolijk is. Ze wil graag lerares meditatie worden.


thupten chodon Thupten Chodon , geboren in 2001

Thupten Chodon kwam pas dit jaar naar dit klooster. Ze komt ook uit Zangskar, wilde zelf non worden en als ze is afgestudeerd wil ze onderwijzeres zijn.

 


rigzen angmo Rigzen Angmo, geboren in 2000

Rigzen Angmo komt uit Obarak in Zangskar en heeft een oudere broer en twee oudere zusters. Haar vader werkt in het leger. Ze leert graag de Dharma teksten. Ze wil later Geshe-ma worden (professor in de Boeddhistische filosofie. Rigzen heeft een goede stem en leidt vaak het zingen. Volgens Namdol is ze erg wijs en ze is een van de beste studenten van de school. Ze hielp heel goed mee toen de zonnepanelen geplaatst werden op hun nieuwe klooster in Basco in de zomer van 2014.kunzang Kunzang, geboren in 1986

Kunzang studeert in Kopan, Nepal, om Geshe-ma te worden en heeft nog maar een paar jaren te gaan van deze 17 jaar durende studie aan het Khachoe Ghakyil klooster Zij zal een van de eerste vrouwelijke Geshes (doctor in de Boeddhistische filosofie) zijn in de Tibetaanse geschiedenis. Daarna wordt ze lerares aan haar kloosterschool in Basgo.Tenzin Dechen Tenzin Dechen, geboren in 1980

Tenzin Dechen studeert aan de Karnataka Buddhist University in Zuid India voor haar doctors graad in de Boeddhistische filosofie (Geshe-ma) Haar Engels is redelijk goed. Als ze haar studie heeft afgerond komt ze terug naar Ladakh om daar les te geven aan haar school in Basgo. Ze werd non toen ze zeventien was. Ze wil in de toekomst graag andere nonnen begeleiden.


tenzin saldon Tenzin Saldon, geboren in 1978

Tenzin Saldon heeft twee oudere en twee jongere zusjes. Ze komt uit Basgo, waar nu het nieuwe klooster staat. Haar vader stierf in 2009, toen ze in Kopan (Nepal) studeerde. Ze is nu een van de leiders van de nieuwe school in Basgo. Misschien dat ze, als haar medezusters klaar zijn met hun studie, haar opleiding tot Geshe weer oppakt. Ze geeft ook groepsmeditatie voor nonnen en toeristen in het oude klooster in Saboo. Ze heeft geleerd om zandmandala’s te maken.


skalzang 1996 Skalzan, geboren in 1996

Skalzang studeert in Kopan om Geshe te worden. Ze doet dat al een aantal jaren. Ze komt uit Ladakh en heeft nog een lang traject voor de boeg om de doctorsgraad in de Boeddhistische filosofie te bereiken.


We hebben 168 gasten online