Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

'Autumn in the Himalayas'

DVD_cover

 

Duur: 28 minuten
Script, regie en montage: Malgorzata Skiba
Camera: S.Kumar
Geluid: S.Manoharan

 

Korte Inhoud:

De film toont het verhaal van een groep oudere nonnen in Ladakh, en hun droomklooster. De nonnen vertegenwoordigen de generatie van ongewijde en onopgeleide vrouwen in habijten, die eeuwenlang zijn verwaarloosd door het religieuze en sociale milieu in Ladakh. Deze nonnen woonden of thuis en waren daar werkzaam als huishoudelijke hulpjes, of zij werkten aan de constructie van wegen. Ze zien hun harde leven als een natuurlijk gevolg van de minderwaardige vrouwelijke hergeboorte, dus bidden ze om in een volgend leven als man geboren te worden, om dan als monnik een hoger doel te kunnen bereiken. Het nieuwe klooster ligt vlak bij de ruïnen van het oudste klooster in Ladakh. In dit klooster krijgen de nonnen een laatste kans om met waardigheid een beter leven te leiden.

Het verhaal van de film laat de huidige ontwikkelingen zien van de emancipatie in Ladakh, waar Boeddhistische nonnen op zoek zijn naar onderwijs en verandering van hun traditionele positie. Deze veranderingen komen samen met bezoekers uit het westen die pogingen ondernamen om de empowerment van de nonnen te ondersteunen en hun dromen waar te maken.

De film werd getoond op het Himalaya Filmfestival in Amsterdam, waar hij zeer goed werd ontvangen. Bij wijze van uitzondering mogen we de film verkopen, alleen omdat de opbrengst naar de Nyerma nonnen in Ladakh gaat.

De DVD kost € 15,00 en kunt u bestellen door contact met ons op te nemen.

We hebben 124 gasten online